Признања Милутину Ранковићу за очување српске културе

Лајковачком уметнику и директору Културног центра „Хаџи Рувим“ Милутину Ранковићу ових дана додељена су два признања за очување српског језика, културе и традиције. Куриозитет је да једно стиже из Канаде, а друго из Црне Горе.

Поводом 45 година Српско-канадског удружења писаца „Десанка Максимовић“ из Торонта,  Повеља за значајан стваралачки допринос у ширењу српског језика, уметности и културе додељена је Милутину Ранковићу уметнику  из Лајковца и Јасмини Иванковић, директорки Библиотеке „Димитрије Туцовић“ из Лазаревца. Повељу је у лазаревачкој библиотеци, на вечери посвећеној Десанки Максимовић, уручила председница  удружења Зорица Мишић из Торонта.

Василије Васко Јанковић, професор у пензији и писац, председник подружнице у Бару Друштва „Петар Први“ из Подгорице, уручио је на међународној манифестацији уметнику Милутину Ранковићу медаљу „Вук Караџић“ за очување српског језика и ћирилице. “Пјесник светионик”, међународни фестивал љубавне поезије код Црвеног светионика у Бару отворен је овог викенда Милутиновом здравицом, дефилеом и наступом Фолклорног ансамбла лајковачког Културног центра “Хаџи Рувим”. Дечји флорни ансамбл наступиио је и на „Данима Заграђа“ надомак Сутомора.