Програм Дечје недеље у ОШ „Миле Дубљевић“

Дечија недеља се обележава од 2. до 8.  октобра под слоганом “Велико срце деце Србије”, а садржајан програм припремила је и лајковачка основна школа, најавила је Биљана Жујовић, директорка Ош “Миле Дубљевић”.

– У понедељак 2. октобра је отварање Дечије недеље, а онда следе, дан за даном разне активности и манифестације, од традиционалне посете Градској библиотеци где ће наши прваци добити чланске карте, затим посете председника општине који ће првацима поделити поклон пакете у виду школског прибора , а школи неопходне спортске реквизите. Организовали смо дружење са песником Дејаном Алексићем за ученике седмог разреда и радионицу калиграфије за ученике одтрећег до осмог разреда, као и “Трку за срећније детињство”  за све ученике. “Трка за срећније детињство” је хуманитарног карактера.

У току целе недеље трајаће акција “Деца -деци” у циљу прикупљања играчака, прибора, гардеробе …  у знак помоћи и солидарности.

– Оно што је важно истаћи јесте и да ће током целе недеље наши ученици са својим наставницима и родитељима организовати хуманитарни базар у циљу прикупљања средстава за помоћ нашем суграђанину Милошу Марковићу. Наша школа се одазвала сваком досадашњем апелу за помоћ, а акција прикупљања средстава међу наставницима и ученицима траје од почетка школске године. Одређену суму новца која нам је преостала од прошлогодишњих акција већ смо уплатили на Милошев наменски рачун. Целокупну организацију хуманитарних акција иницира Подмладак Црвеног крста наше школе, који се активно укључио у реализацију активности Дечије недеље и помогао нашој Комисији за Дечији савез око планирања  програма.

Како је Дечија недеља посвећена унапређењу подстицајног, здравог и безбедног окружења за развој дечијег потенцијала, ова недеља је у духу развоја емпатије, толеранције, солидарности, па позивам родитеље наших ученика и све наше суграђане да заједно са нама личним примером покажемо деци које су  најлепше и највредније људске врлине и вредности, поручује за крај Биљана Жујовић.