Програм Културног центра за септембар

У складу са одлуком републичког кризног штаба о могућностима одржавања културних програма, уз поштовање епидемиолошких мера, Културни центар „Хаџи Рувим“ припремио је програм за септембар, садржан од позоришних представа, биоскопских пројекција и изложби, као и учешћа у обележавању Дана општине Лајковац.
Септембарски програм почиње традиционалном поклон представом за ђаке прваке, која ће бити одиграна у петак 11. септембра од 17 часова, на тргу испред Градске куће. Представу „Пипи на острву са благом“, по мотивима дела познатог дечјег писца Тодета Николетића извешће Балканска позоришна трупа АРА из Београда. Редитељ је Фуад Табучић, који и игра у представи, уз Снежану Кнежевић и „много љутих гусара“.
Прва биоскопска пројекција после дужег времена биће аргентинско-шпанска крими комедија „Величанствени губитници“ 14. септембра од 20 часова. Филм је 2019. године био најгледанији у Аргентини, са преко два милиона гледалаца, а код нас је премијерно приказан на овогодишњем ФЕСТ-у.
Дан општине Лајковац биће обележен 16. септембра у 10.30 у обновљеној основној школи у Бајевцу, а свечану академију организоваће Културни центар „Хаџи Рувим“.
Поводом Дана општине, истог дана од 20 часова поклон суграђанима је позоришни комад „Матичари“ , у којем играју доајени српске глуме Љиљана Драгутиновић, Феђа Стојановић и Раде Миљанић. „Матичари“ је топла комична прича о двоје људи касних средњих година који се срећу случајно, чекајући матичара. Започињу разгвоор на теме који их зближава и њихове животе поново чини смисленим и вредним. Представа је премијеру имала крајем прошле године.
Још један кримић очекује нас 22. септембра од 20 часова, у питању је „Истинита прича о Келијевој банди“ – најновија верзија филма о младом аустралијском одметнику из 19. века Неду Келију. Такође је премијерно приказан на ФЕСТ-у, у главним улогама су Џорџ Меккеј и Расел Кроу. Филм је копродукција Аустралије, Велике Британије и Француске.
И на крају, изложба слика младе уметнице Анке Стојановић из Лазаревца биће отворена 30. септембра у 18 часова.