Програм манифестације “Дани Лајковца 2023”

Манифестација “Дани Лајковца” традиционално је започета “Риболовачким котлићем” у организацији Општинске организације спортских риболоваца “Шаран”, уз подршку Туристичке организације и Културног центра. Туристичка организација општине Лајковац биће домаћин и „Колубарског котлића“ и „Дана воденица“ на реци Колубари, код Јолића воденице.

Културни центар „Хаџи Рувим“ организовао је 11. јула отварање прве изложбе дечјих радова Предшколске установе „Лептирић“, која је у галерији доступна до 18. јула. У великој сали Културног центра „Хаџи Рувим“ 14. јула је организован концерт формација Плесног студија ИН, док ће се 21. јула од 19.30 представити солисти.

Градска библиотека Лајковац 18. јула од 19 часова на платоу код фонтане организује књижевно вече Марице Поповић, док ће два дана касније бити представљен један завичајни писац. На истом месту 26. јула од 19 часова гост ће бити Маја Волк (предавање, промоција, концерт).

Као и ранијих година Градска библиотека Лајковац од 11. до 28. јула   реализује Радионицу калиграфије, са завршном изложбом 28. јула од 17 часова у просторијама библиотеке. Од 17. до 28. јула, радним данима од 7-19 часова, је акција „Књига за књигу“.

Планинарско-смучарско друштво „Ћира“ Лајковац, у сарадњи са Туристичком организацијом и Културним центром, 25. јула ће на Градском тргу поставити изложбу фотографија којом ће представити своје бројне активности.

Два дана касније Културни центар „Хаџи Рувим“ од 19 часова, у Градској кући, организује изложбу и ревију савременог костима Миланке и Миле Игњатовић, уз концерт магистра виолине Николе Станковића.

Позоришна представа „Исељеници“ биће одиграна 28. јула од 19 часова у великој сали Културног центра . Исте вечери од 21 сат у дечијем паркићу испред општине биће одржан концерт групе „Lock and Rock“.

На Градском тргу 29. јула од 18 часова је увек популарни Дечји дан, на којем најмлађе очекују позоришна представа, наступи фолклорног ансамбла, плесних и балетских група, мађионичари, кловнови, жонглери, аниматори итд.

Огњена Марија је слава Лајковца, када ће од 8 часова у цркви Светог  Димитрија у бити одржана архијерејска литургија, ломљење славског колача и литија. Те вечери, 30. јула, завршница је манифестације Дани Лајковца. На Градском тргу од 20 часова је концерт групе „Лустери“, од 21.30 наступа певач народне музике Пеђа Јовановић.