Програм манифестације „Дани Лајковца“

Најатрактивнији програми манифестације „Дани Лајковца 2019“ биће концерти Лексингтон бенда 29. јула и Џенана Лончаревића 30. јула. Концерти ће бити одржани на платоу испред Градске куће од 22 сата, уз предгрупе. Слава вароши, Огњена Марија, биће обележена сутрадан у храму Светог Димитрија и литијом улицама Лајковца. Наступи звезда поп сцене, у организацији Културног центра „Хаџи Рувим“ представљају ефектну завршницу „Дана Лајковца“, али ће им претходити и други програми.

Велику пажњу увек привлачи Дечји дан, који ће се одржати 28. јула од 17 часова. Позоришна представа, концерт балерина и фолклора, дружење са кловновима, мађионичарима, аниматорима, маскотама… свакако ће обрадовати најмлађе Лајковчане. Изложба слика Лајковчанина Милана Костића, који каријеру гради у Дубаију, биће отворена 26. јула од 18 часова у Галерији Културног центра.

Градска библиотека организује неколико програма у периоду од 22. до 30. јула. Акција „Књига за књигу“ трајаће све време, а радионица калиграфије до 26. јула. Промоција нове збирке песама ”Овде станују песме” Данице Ђурић биће одржана у Градској кући 22. јула од 19 часова. Учествују: аутор, Весна Жујовић Јовановић, Љиљана Милић Влаховић и Наталија Павловић. У истом простору 25. јула од 19 часова је промоција издања Градске библиотеке Лајковац ”Државна животиња” др Слађане Илић. Учествују: аутор, др Јана Алексић и проф. др Михајло Пантић.

Традиционално су увод у манифестацију „Дани Лајковца“ представљали догађаји којима Туристичка организација промовише Колубару, а то су „Дани воденица на Колубари и Топлици“ и „Исток-Запад лајковачком пругом“, одржани почетком ове недеље, док ће “Колубарски котлић” бити организован 28. јула. Очекује се да ће, као претходних година, бити организовано и неколико спортских турнира.