Прослава Савиндана у школама

У холу ОШ “Миле Дубљевић” свечано је обележена школска слава Свети Сава. Школа је славу обележила у присуству бројних гостију, ученика, родитеља, пензионисаних радника школе, представника локалне самоуправе, овдашњих установа и сарадника школе. Након обреда сечења славског колача, приређен је пригодан програм који су припремили ученици школе. Носиоци свечаног програма били су драмска секција „Весела дружина“ коју води наставница Соња Миловановић, школски хор на челу са наставником Владимиром Адамовићем и учитељице које су припремиле најмлађе учеснике програма.
У име школе колегама и гостима обратила се директорка Биљана Жујовић. Поводом Савиндана Ненад Џајевић, заменик председника општине, уручио је донацију у наставним средствима компаније „3МД“ из Чикага, чији су власници Лајковчани браћа Драган и Милош Павловић, бивши ученици ове школе. Директорка Жујовић уручила је награде победницима литерарног и ликовног конкурса на тему ” Пред иконом Светог Саве”. На литерарном конкурсу награђени су ученици Младен Ђуришић 6/4 и Тијана Видаковић 6/1. Прво место на ликовном конкурсу деле Владимир Радованчевић 7/4 и Ана Миливојевић 7/4, друго место деле Павле Ђукић 6/2 и Ирена Живковић 6/3, а треће место деле Марија Танасијевић 8/4 и Мирјана Јашаревић 6/5.
Школска слава обележена је и у подручним школама у Боговађи и Бајевцу и свим издвојеним одељењима, као и у ОШ “Димитрије Туцовић” у Јабучју.
Савиндан је прослављен и у лајковачкој средњој школи “17. септембар”, традиционалним резањем славског колача и пригодним културно–уметничким програмом у извођењу ученика. Директорка Косана Грчић је поводом школске славе изјавила:
„Средња школа “17. септембар” улази у нову годину са новим задацима и подухватима, где ће нам свакако благослов Светог Саве допринети да се све то и реализује. Улазимо у реализацију пројеката које смо предвидели Планом и програмом, а који се односе пре свега на увођење електронских дневника. Очекујемо и битне помаке у увођењу дуалног образовања. Наши ученици већ похађају праксу у фирмама и предузећима, чиме употпуњују своје стечено теоријско знање. Међу нашим гостима на школској слави су и представници тих фирми, попут Колубаре Метал, Колубаре Грађевинар, Ђунис УБ, Напредак Ваљево, Арматуре Јоксић и нашег Борверка. Посебно бих истакла добру сарадњу са локалном самоуправом, од које смо између осталог добили средства за опремање кабинета мехатронике и куповину школског возила. Захваљујући претходном директору и локалној самоуправи, финансира се превоз ученика.”