Прва победа Железничара

Српсколигаш Железничар је до прве победе у првенству дошао тако што је у доброј утакмици нанео први пораз Младом раднику из Пожаревца. Резултат је био 2:0, а стрелци Мијушковић у седмом и Радибратовић у 12. минуту.
У борбеној утакмици Лајковчани су заслужено освојили три бода. Већ у седмом минуту Мијушковић је пресекао пас гостију, ушао у шеснаестерац и из близине послао лопту под пречку. Пет минута касније Жеља је искористио нову грешку одбране гостију: шут Мијушковића голман Диздаревић је кратко одбио, тако да је Радибратовић са пет метара лопту главом послао у мрежу. У ове две ситуације играчи Железничара показали су сналажљивост, што је охрабрујуће. Гости су у наставку покушавали да ублаже резултат, али одбрана Железничара била веома чврста. Одличну шансу за 3:0 пропустио је Ђукић у 80. минуту.
После три кола Жеља је на 11. месту са четири бода (победа, нерешено и пораз). Све три победе једино има крагујевачка Сушица, којој је наш тим гостовао прошлог викенда, док је без бодова аранђеловачка Шумадија. У следећем колу „дизелка“ гостује ужичкој Слободи, која има исти скор као наш тим.
Рубрибреза је освојила први бод у Колубарско-мачванској зони, играјући пред својим навијачима 1:1 са Јединством из Владимираца. Задругар је у Лешници поражен од Борца са 3:1. У среду се игра треће коло Зоне у којем Задругар дочекује Младост из Драчића, док Рубрибреза гостује Рађевцу.