Прва пролећна победа фудбалера Железничара

У другом пролећном, а укупно 16. колу Колубарско-мачванске зоне, Железничар је јуче на свом стадиону савладао екипу Хајдук Станка из Црне Баре са 2:1 (1:0). По веома лошем времену и тешким условима за игру, Жеља је поправио утисак од претходне недеље и уписао прва три бода у пролећном делу првенства.

Стрелци за „дизелку“ били су Драган Томић у 30. из једанаестерца и Небојша Марковић у 92. минуту, односно у надокнади времена, док је стрелац јединог гола за госте био Недељковић у 51. минуту, такође са беле тачке.

Поново доста „пожутелих“ играча у оба тима, првенствено због оштрих стартова на влажном и клизавом терену. Судија Миленковић домаћима је доделио пет, а гостима три жута картона.

Остали резултати 16. кола: Мачва Богатић – Цер 1:2, Борац Лешница – Дрина 2:2, Рађевац – Рибница 1:1, Дивци – Осечина 3:1,  Раднички Ваљево – Липолист 1:0.

Табела: Борац и Липолист по 29, Раднички 26, Дивци и Железничар по 23, Осечина и Мачва 1929 по 22, Рибница и Рађевац по 21, Дрина 20, Хајдук Станко 17 и Цер 11 бодова.

Следећег викенда Железничар гостује Липолисту, тиму који дели прво место са Борцем из Лешнице, а којег је са самосталне лидерске позиције у суботу срушио ваљевски Раднички.