Прва утакмица полуфинала Купа у Старој Пазови

У првој утакмици полуфинала Купа Србије за одбојкашице Железничар игра против Јединства у Старој Пазови. Меч се игра у уторак 17. децембра од 20 часова, дан раније него што је првобитно било најављено. Други пар је Уб-ТЕНТ и они се састају у среду 18. децембра од 20 часова. Актуелни власник трофеја је лајковачки Жеља, који је две године заредом победник Купа Србије, а ове сезоне је освојио и Суперкуп. Реванш утакмице су предвиђене за период од 10. до 12. јануара.

Према пропозицијама Одбојкашког савеза Србије, у полуфиналу се играју две утакмице. У случају да противници имају по једну победу, укупни победник се одређује према сет количнику из сваке утакмице појединачно или према поен количнику, уколико им је сет количник исти. Ако се ни на тај начин не може одредити победник, онда се игра „златни сет“ који доноси коначну одлуку који тим иде даље.

Ма колико било незахвално прогнозирати победника у куп такмичењу, Јединство је у одличној форми и могло би се рећи да важи за благог фаворита у полуфинaлном двомечу. Међутим, искусни и квалитетни тим Мирјане Мусулин се сигурно неће предавати, поготово што може више од приказаног у овој сезони.