Првацима подељен школски прибор

Након поделе бесплатних уџбеника првацима на подручју општине Лајковац, школски прибор им је уручен у оквиру програма Дечије недеље.

У име локалне самоуправе бесплатан школски прибор првацима је уручио Андрија Живковић, а ОШ “Миле Дубљевић” је овом приликом добила бројне спортске реквизите.

У лепој атмосфери у амфитеатру лајковачке основне школе, ученици су разменили поклоне са Андријом Живковићем и фотографисали се.

Расподела бесплатног школског прибора и дружење са првацима је један од бројних сегмената програма Дечије недеље, а овим чином  очувана је лепа пракса да свим првацима на подручју општине Лајковац од локалне самоуправе буду обезбеђени бесплатни уџбеници и школски прибор. У ову сврху се на годишњем нивоу из локалног буџета издваја око миллион динара, што представља значајно олакшање породицама првака.

Овогодишња генерација има 144 првака у општини Лајковац, а школа у Лајковцу 112.

У ОШ “Миле Дубљевић” , која има 880 ученика, што је дугогодишњи оквирни стандардни број ученика ове школе, распоређених у 56 одељења, три је одељења првака. Учитељице овогодишње генерације су Љиљана Лучић, Душица Кузнецов и Марина Латковић, а данашњем скупу у амфитеатру школе присуствовали су и прваци учитељице Нене Раонић ИО школе у Бајевцу.