Први куп Лајковца за млађе фудбалске категорије

Спортски савез и Фудбалски савез општине Лајковац и ФК Железничар,  уз подршку локалне самоуправе, овог викенда (16-17. септембар) организују први Куп Лајковца за млађе категорије.

Куп Лајковца је већ у првој години одржавања успео да окупи 46 екипа у пет селекција – годишта 2012, 2013, 2014, 2015. и 2016. То значи да ће Лајковац и ФК Железничар у два дана угостити преко 500 дечака из више градова. Утакмице ће се играти на стадиону ФК Железничар, у формату прилагођеном за сваки узраст. Улаз је бесплатан и организатори позивају Лајковчане да пропрате такмичење и подрже мале фудбалере.

На турниру учествују фудбалски клубови: Црвена Звезда и Олимпик из Београда, Јединство Уб, Школа фудбала Уб, Колубара и Школа фудбала Колубара кидс Лазаревац, Будућност Крушик, Раднички, Школа фудбала Сењак и Тешњар из Ваљева, Напредак Медошевац, Реал 28 из Лазаревца, Рибница из Мионице,  Школа фудбала Парагон из Лазаревца, Академија фудбала Десетка Обреновац-Звечка, Академија фудбала Лазаревац, КМФ РБ Ваљево и Омладинска школа фудбала Железничар Лајковац.

У суботу од 9.30 играће малишани рођени 2012. и 2013. године, а финална утакмица планирана је за 18 часова. Такмичење у недељу почиње већ у 8.30 и надметаће се мали фудбалери од 2014. до 2016. годишта. Финалне утакмице су такође од 18 часова.

Пехаре и медаље освојиће три најбоља тима у свакој категорији, а биће награђени и најбољи појединци турнира.