Први званични спортски догађај на лајковачком базену

Синоћ је на лајковачком базену организован први званични спортски догађај и одиграна прва ватерполо утакмица! И без обзира што се не ради о клубу из Лајковца, већ из суседног Ваљева, свакако 6. октобар 2021. треба запамтити за будуће летописе Лајковца.
У првом колу Суперлиге Србије Ватерполо клуб „Валис“ из Ваљева био је домаћин зрењанинском Пролетеру и победио са 10:9, уписавши тако прве бодове у својој првој сезони у најјачем рангу такмичењa.
Већ је познато да је Општина Лајковац изашла у сусрет „Валису“, који не може да тренира и игра утакмице у СРЦ Петница због реконструкције плоча и пумпи, па балон на олимпијском базену не може бити постављен до средине новембра. Ватерполисти ваљевског суперлигаша тренирају и биће домаћин својих мечева у Лајковцу, а заузврат преко стотину лајковачких малишана уче првим пливачким корацима. Синоћну утакмицу пратио је и председник општине Андрија Живковић, у друштву председника ВК Валис др Небојше Стојаковића.
Иначе, утакмица је била занимљива и неизвесна, а млади тим Валиса умало није прокоцкао вођство од 10:6, које је стекао у трећој четвртини. За две недеље у Лајковцу гостује екипа Војводине из Новог Сада.