Реванш утакмица полуфинала Купа Србије у Старој Пазови

Одбојкашице Железничара се у узвратном мечу полуфинала Купа Србије налазе пред великим изазовом, после убедљивог пораза у Лајковцу. Утакмица у Старој Пазови игра се у среду од 19 часова. Први сусрет је завршен са 3:0 за екипу из Старе Пазове, по сетовима је било 25:19, 25:17 и 25:20.

Јединство је једина српска екипа с којом Железничар ове сезоне има негативан биланс: једини пораз у првенству наше одбојкашице доживеле су од екипе из Старе Пазове, такође и у Купу. По пропозицијама Одбојкашког савеза Србије у полуфиналу се играју само две утакмице, а притом финалисту одлучује бољи сет количник или поен количник из одиграних утакмица. Ако Жеља и успе да узврати победом од 3:0, за шта има неспоран квалитет (али лош скор са Јединством), тешко ће бити достићи и разлику у поенима.

Дакле, Јединство је практично на корак од пласмана у финале Купа Србије због те велике предности из меча у Лајковцу, али то екипи Бранка Ковачевића омогућава да игра растерећено и да се спортски надмеће, што често доведе и до доброг резултата.

Други полуфинални пар чине Уб и београдски Партизан Ефбет. Уб је такође једном ногом у финалу јер је на гостовању у Београду победио Партизан са 3:1.