Рубрибреза одлучује о опстанку у последњем колу против Задругара

Задругар је данас забележио најубедљивију победу ове сезоне: пред својим навијачима савладао је Дрину из Љубовије са 6:2. Тако је Дрина за два кола у Лајковцу примила чак 11 голова, подсећамо да им је Бреза прошле недеље дала пет.
Међутим, Кујани су данас изгубили у Врелу минималним резултатом 1:0, тако да и даље стрепе за опстанак, јер је Младост у Драчићу победила ваљевски Раднички са 2:1 и једина има могућност да престигне Брезу у последњем колу. Игра случаја, односно жреб својевремено је одредио да се у последњем колу састају два лајковачка зонаша, тако да меч са Задругаром одлучује о опстанку Рубрибрезе. Довољно је да Бреза победи на свом стадиону и опстанак је обезбеђен, упркос девет одузетих бодова у првом делу сезоне. Младост из Драчића има бод мање, очекивано би било да у последњем колу изгуби у Дивцима, који има седам узастопних победа, али се Рубрибреза не сме на то ослонити.
Младост из Доњег Добрића дефинитивно је отписана данашњим очекиваним поразом у Богосавцима, а раније Клупци и љишки Спартак.
Квалитетна и обострано коректна утакмица, уз изванредно суђење, виђена је данас у Врелу. Домаћин је дошао у вођство већ у 9. минуту, поготком штопера Матића. Бреза је била доста бољи супарник у првом полувремену, али, нажалост, није искористила пенал у 40. минуту и прилику за изједначење.
Лепу утакмицу имали су прилику да гледају и љубитељи фудбала на стадиону Задругара. Зелено-бели су већи део полусезоне провели у средини табеле, за опстанак не брине ни Дрина, тако да се играло „за своју душу“, а последица тога је и пуно голова. Стрелци за домаће били су: Новаковић у 4, Лукић у 10, Влада Јеринић у 30. и 78. минуту, Гавриловић у 75. и Немања Павловић у 83. минуту. Двоструки стрелац за госте био је Тодоровић у 17. и 60. минуту.
Задругар је на осмом месту са 40 бодова. При дну табеле, где се води борба за опстанак, тренутно је овако: на 11. месту је Јединство из Владимираца са 30 бодова, Рубрибреза дванаеста са 29, Младост из Драчића има 28 бодова, Раднички Клупци 25, Младост из Доњег Добрића 23 и Спартак из Љига пет бодова.
Као што смо рекли, у последњем колу Колубарско-мачванске зоне следећег викенда састају се Рубрибреза и Задругар. Директни конкурент Брези за опстанак Младост из Драчића гостује Дивцима, а Владимирчани, који још нису изборили опстанак, играју у Љубовији.
Питање првака Зоне још увек није решено. Рађевац и даље има бод више од Слоге из Богосаваца. Крупањци дочекују Младост из Прњавора, док Слога гостује ваљевском Радничком.