Рубрибреза срушила лидера, Задругар победио у Драчићу

Лајковачки зонаши настављају са одличним резултатима, доказујући да су се одлично припремили за пролећну полусезону.
У 18. колу Колубарско-мачванске зоне Рубрибреза је савладала лидера Рађевца из Крупња са 1:0, док је истим резултатом Задругар у Драчићу код Ваљева победио Младост, екипу која се налази на претпоследњем месту.
Фантастичну победу остварили су јуче момци у љубичастим дресовима на свом стадиону, савладавши тим који претендује на пласман у виши ранг и који је тренутно лидер Колубарско-мачванске зоне. У тврдој и врло тешкој утакмици домаћин је врло рано повео, већ у 4. минуту, голом Стевановића. Меч је обележило присуство великог броја полицајаца и редара, на захтев гостујуће екипе, као и 10 жутих картона – од тога седам за Рађевац, укључујући и тренера Пајића.
Рубрибреза је освојила три изузетно важна бода, која је одмичу од опасне зоне и пуно ће значити у борби за опстанак.
Стадион у Драчићу један је од најмањих у лиги тако да је тешко развити пас игру, на шта Задругар није навикао. Међутим, и у таквим условима зелено-бели су се боље снашли и били бољи за тај један и једини погодак који је Немања Гавриловић дао већ у седмом минуту. Како кажу из управе Задругара, била је то борбена утакмица, са неколико добрих шанси на обе стране (домаћин је у једном нападу два пута погодио пречку).
Задругар после све три победе на старту првенства и Бреза са две победе и ремијем знатно су поправили бодовни салдо. Зелено-бели су на 10. месту са 23 бода, док је Рубрибреза са 14 бодова на 13. месту. Нови лајковачки зонаш, упркос одузимању девет бодова, све више одмиче из зоне испадања: има три бода више од Младост (ДД), шест више од Младости из Драчића и девет више од последњег Спартака. У нижи ранг испадају два клуба.
После пораза Рађевца још више су му се примакли остали тимови са врха табеле, па је ситуација следећа: Рађевац 39, Слога из Босаваца и Врело Спорт по 38, ваљевски Раднички 36, а Младост из Прњавора 34.
Следећег викенда Задругар дочекује један од најбољих тимова Зоне – Слогу из Богосаваца, док Рубрибреза гостује Борцу из Лешнице.