Садржајан и атрактиван Дечји дан

На Градском тргу одржан је још један Дечји дан у оквиру манифестације Дани Лајковца, који је поново задовољио машту и радозналост најмлађих, као и очекивања родитеља. Програм на бини био је садржајан и разноврстан, док су аниматори на платоу били оригинални и забавни. Одличан организатор био је Културни центар „Хаџи Рувим“, а одзив Лајковчана уобичајено добар.

Трочасовни програм под називом „Дечки дан и дан фолклора“ садржао је позоришну представу, наступе више групација фолклорног аснамбла „Хаџи Рувим“ са неколико кореографија, игру плесних и балетских група, мађионичаре, жонглере, кловнове, аниматоре и низ пратећих садржаја за децу.

Уз добру интеракцију са најмлађом публиком, на почетку програма одиграна је позоришна представа „Побуна лутака“, а овога пута представили су се и полазници Драмског студија лајковачког Културног центра. Наступило је више плесних група различитог узраста Балетског студија „Ин Лајковац“ и Плесног студија „Колус“. Младе балерине су показале да су доста добро овладале ритмом и модерним плесом, а да оне најмлађе крећу њиховим стопама. Осим њих, бурно је поздрављен мини концерт фолклорног ансамбвла „Хаџи Рувим“, а било је и вокалних солиста.

Затим су најмлађи уживали уз мађионичарски двојац који је, осим трикова попут размрсивања чворова и појављивања голубова из шешира, показао и завидно забављачко умеће.

Чаролији Дечјег дана допринели су пратећи програми на платоу Градске куће: осликавање арабески на кожи, жонглери са лоптом и чуњевима, пајаци на штулама  и остали аниматори.