Садржајан и атрактиван Дечји дан

Синоћ је одржан јубиларни пети Дечји дан у оквиру манифестације Дани Лајковца, за који  верујемо да је задовољио машту и радозналост најмлађих, као и очекивања родитеља. Трајао је скоро три сата: програм на бини био је садржајан и разноврстан, док су аниматори на платоу били оригинални и забавни. За похвалу Културном центру је да су се овe године појавили нови забављачи,ништа мање интересантни него претходне. Одзив Лајковчана је, упркос врелом дану, био уобичајено добар.

Уз добру интеракцију са најмлађом публиком, на почетку програма одиграна је позоришна представа „Три прасета“, а затим је наступило више плесних група различитог узраста Балетског студија „Ин Лајковац“, уз кореографије Наташе Нинковић. Младе балерине су показале да су доста добро овладале ритмом и модерним плесом, а да оне најмлађе крећу њиховим стопама.

Затим су најмлађи уживали уз мађионичарски двојац који је, осим трикова попут размрсивања чворова и појављивања голубова из шешира, показао и завидно забављачко умеће.

Дечји и сениорски фолклорни ансамбли Културног центра „Хаџи Рувим“, у пратњи оркестра Зорана Марковића из Ћелија, извели су Игре из Србије, Бугарку, Горњи висок, Игре из Лесковца, Ваљевску Колубару и Врање. Дугогодишња чланица хора и победница Републичког такмичења у извођењу традиционалних песама Анђела Милосављевић отпевала је песме „Расти, расти мој зелени боре“ и „Јутро, Јелена“. Оркестар Зорана Марковића имао је и свој инструментални блок.

Трочасовно дружење завршено je одличним наступом вишечланог вокално-инструменталног састава „Од бисера оглица“, који изводи народне и традиционалне песме. Следбенице су легендарног „Ђердана“, а предводи их кћерка Мире Васиљевић, која је давних година основала ансамбл који је изнедрио много квалитетних певачица.

Магији топлог поподнева допринели су пратећи програми на платоу Градске куће. На три пункта бројним заинтересованим малишанима осликаване су прелепе арабеске на кожи, а било је и сликања портрета. Одлични жонглер са лоптом и чуњевима, пајаци на штулама, девојка кловн, замрзнути Господин новине и биста у плавом представљали су праву атракцију за лајковачке малишане, а са њима су се сликали и деца и одрасли.