Састав ОК Железничар за нову сезону

У нову сезону Одбојкашки клуб Железничар улази са истим шефом стручног штаба, искусним Бранком Ковачевићем, и тимом у којем има играчица из претходне сезоне, али и доста нових. Први пут Жеља у екипи има Канађанку и Кубанку. Лепа вест је да Лајковчанка Стефана Пакић коначно игра у свом граду, као и да је из пионирске селекције Жеље првом тиму прикључена Андријана Костадиновић.

Из прошле сезоне у тиму су Ана Антонијевић, Александра Узелац, Вања Ивановић, Јелена Олуић и Валерија Савићевић, док ће Барбара Батинић, према најновијој информацији, паузирати ову сезону. Одлична вест за одбојку у Лајковцу је да су јуниорске репрезентативке Александра Узелац и Вања Ивановић продужиле уговор са клубом, у који су стигле са 15 година.

Када говоримо о појачањима треба истаћи да je Жеља први пут од оснивања довео одбојкашице преко океана: Мадан Росалес Дезирет из Кубе и Канађанку Келси Велтман. Репрезентативка Кубе стиже из руског тима Уралочка Јекатеринбург, за који је наступала прошле сезоне. Има само 20 година, висока је 1,89 метара и игра на позицији коректора. Средњи блокер Келси Велтман има завидну међународну каријеру: прошле сезона наступала је за Јесијурт из Истанбула, а пре тога за немачки Потсдам и италијански Банка Валсабина Милениум Бреша. Има 26 година и висока је 1,89 метара, а одбојкашку каријеру почела је на Универзитету Западни Онтарио.

У редове лајковачког суперлигаша стигла је искусна (1991) интернационалка Тања Станојевић, девојачки Средић (ЦСМ Лугој), средњи блокер, која је у каријери играла и за румунско Трговиште, немачки Визбаден, пољски Цукиер, Партизан, Спартак и панчевачки Динамо.

Лепа вест је да је после низа година играња у ТЕНТ-у наша Лајковчанка Стефана Пакић, либеро јуниорске репрезентације Србије, коначно заиграла у родном граду! Стефана је од пионирског узраста прошла све репрезентативне селекције, за први тим ТЕНТ-а игра још од 2018. године, а има тек 18 година, тако да се надамо да ће у наредном периоду бити један од ослонаца Железничара.

Из Срема је стигла талентована 16-годишња Ваљевка Мина Станојевић, кадетска репрезентативка, која игра на позицији примача. На тај начин управа Железничара наставља стратегију да доводи младе одбојкашице које ће се даље развијати у лајковачком суперлигашу. Мина је из ОК Србијанка у Срем прешла са 14 година и одмах била лиценцирана за сениорски тим.

Из београдског Партизана стигла је двадесетогодишња Ана Стојановић, пре тога је наступала за Црно-беле 011 и Краљ, игра на позицији либера.

И још једна лепа вест за крај: из пионирске селекције Жеље првом тиму је прикључена Андријана Костадиновић.

По свему судећи Железничар у новој сезони има одличне одбојкашице – преостаје само да их искусни стратег Бранко Ковачевић уклопи у моћан тим, у шта не сумњамо. Притом је то млад и перспективан тим, у којем већина првотимки нема више од 20 година. Иако ће бити потребно времена за уигравање, први озбиљан тест их очекује у недељу од 18 часова када играју Суперкуп против Црвене звезде (РТС 2).