Сећање на НАТО агресију и пошта погинулим лајковачким полицајцима

У знак сећања на почетак НАТО агресије на Србију 1999. године и погибије на Косову полицајаца Душана Трифуновића из Лајковца и Милана Павловића из Бајевца, делегације Oпштине Лајковац и Полицијске станице у Лајковцу положиле су данас цвеће на спомен обележје испред Градске библиотеке Лајковац.
Председник општине Лајковац Андрија Живковић је тим поводом изјавио:– Дужност општине Лајковац и свих њених становника је да се не заборави овај немили догађај и да се ода мала почаст људима који су дали животе за своју отаџбину. Сваке године у ово време ми се малим гестом пажње сетимо наших суграђана Душана и Милана који су дали своје животе бранећи Србију од НАТО агресије далеке 1999. године. Трудићемо се и убудуће да се овакве ствари не забораве и да се млада покољења упознају с херојима који су живели на нашој територији.
На данашњи дан, 26. марта 1999. године, изгубила су живот два млада српска полицајца Милан Павловић из Бајевца и Душан Трифуновић из Лајковца. Они су своје животе изгубили часно вршећи своју дужност на Косову и Метохији. Представници полиције и локалне самоуправе сваке године се окупе поред спомен обележја код Градске библиотеке и одају им почаст.