Снимци изградње саобраћајнице Иверак-Лајковац на ЈуТјуб каналу ЈП Путеви Србије

ЈП “Путеви Србије” објавило је да ће снимци изградње брзе саобраћајнице Иверак-Лајковац моћи да се редовно, из седмице у седмицу, прате на YоуТубе каналу ЈП “Путеви Србије”. Сви заинтересовани грађани снимке ове деонице могу пратити преко линка www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/galerija/video-galerija/25-08-21-izgradnja-brze-saobraćajnice-lajkovac-iverak.
Радови на једном од најважнијих инфраструктурних пројеката, изградњи деонице Иверак – Лајковац, су у пуном јеку, изводе се свакодневно и одвијају по уговореној динамици. Саобраћајница дужине 18,3 км повезаће Ваљево са аутопутем Милош Велики (Е-763), саопштили су „Путеви Србије“.
Стационажа почиње од државног пута I Б реда број 27 (Лозница-Ваљево-Лазаревац) од места Иверак, наставља преко новопројектоване кружне раскрснице и преко саобраћајне петље “Дивци” и завршава се прикључком на постојећу петљу “Лајковац” аутопута Е-763.
Већи део трасе, око 52% се налази у плавој зони реке Колубаре. Предвиђена је изградња укупно 26 мостова и пропуста. Три велика моста ће премостити реку Колубару. Први мост биће дуг око 1085 м, други око 900 м и трећи приближно 580 м.
Брза саобраћајница Иверак-Лајковац део је државног пута IБ реда бр. 27, Лозница-Ваљево-Лазаревац и представља попречну везу у путној мрежи Србије. Ова саобраћајница повезаће делове Републике Српске, односно Босне и Херцеговине са аутопутем “Милош Велики” и Коридором 10.