Старт кошаркаша на домаћем терену

У суботу 14. октобра Кошаркашки клуб Железничар започиње такмичење у Другој српској лиги Запад на домаћем терену против екипе “МИКС” Шабац. Меч је на програму од 19.30 часова у сали средње школе.

Већина играча од прошле сезоне је остала на окупу, уз неколико адекватних појачања. У клуб су дошли Филип и Крсман Павловић из ваљевског Металца, Алекса Јелић из Радничког из Ваљева, Алекса Милошевић из чачанског Железничара, као и највеће појачање Петар Ребић из панчевачког Тамиша. Љубитеље кошарке у Лајковцу може да радује и вест о повратку у матични клуб Предрага Јокића, бека са дугогодишњим стажом у највишим ранговима српске кошарке, који ће ове сезоне својим искуством значајно унапредити игру лајковачке екипе.

На отварању сезоне екипа ће бити ослабљена неиграњем Петра Ребића, који има право наступа од другог кола.

“Амбиције клуба ове сезоне су да будемо у врху табеле и да покушамо да се изборимо за прве две позиције које гарантују бараж и борбу за попуну Прве српске лиге. Направили смо екипу са доста младих играча, у којој је већина 1999, 2000 и 2001. годиште, па је циљ да екипа остане на окупу неколико сезона. Такође, циљ је и да се у што већој мери шанса пружи и младим играчима из наше школе кошарке. У првом колу дочекујемо екипу Микса из Шапца, овим путем позивам публику да дође у што већем броју, да као и ранијих сезона испуни трибине сале средње школе и пружи ветар у леђа овом младом тиму на старту такмичења” изјавио је тренер екипе Марко Росић.