Стефана Пакић и Вања Ивановић на Светском кадетском првенству у Мексику

Лајковац има представнике и на Светском кадетском првенству за одбојкашице (рођене 2004. и млађе), које се од 20. до 29. септембра одржава у Мексику. То су Лајковчанка Стефана Пакић (ТЕНТ), на месту либера, и примач Вања Ивановић из лајковачког Железничара. Кадетску репрезентацију Србије предводе Стефана Пакић, Хена Куртагић и Нина Мандовић, које су у јулу освојиле сребрну медаљу на Светском јуниорском првенству у Холандији. Селектор је Јовo Цаковић.
Победом у последњем мечу у групи против домаћина Мексика, који је завршен рано јутрос по нашем времену, репрезентација Србије је заузела прво место у групи А. Захваљујући томе, у осмини финала ће играти против четвртопласиране екипе из групе Б, а то је Перу. Утакмица се игра у недељу од 21 час по нашем времену и моћи ће да се прати на ЈуТјуб адреси https://www.youtube.com/channel/UCNMg6XDhRZI2QzL4pWOvP_w.
Са све четири победе Србија је прва у групи, следе Пољска, Мексико и Канада. Ове четири репрезентације пласирале су се у осмину финала, док је Камерун изостао с првенства због проблема са визама. Наше одбојкашице су победиле Пољску са 3:2, Камерун службеним резултатом 3:0, Канаду и Мексико са 3:0. Најтежи је био сусрет са Пољском, у којем су супарнице водиле са 2:1 у сетовима, да би наше девојке направилe преокрет и убедљиво добиле последња два сета.
Меч против домаћина Мексика осигурао је нашем тиму прво место у групи. Упркос великој подршци домаће публике, изабранице Јове Цаковића сигурном игром су победиле са 3:0, по сетовима 25-14, 25-23 и 25-18. Стефана је имала убедљиво највише пријема у нашој репрезентацији, док је Ивановић освојила четири поена. Најефикаснија је била Томић са 19 поена, а пратиле су је Вајагић, Куртагић и Зеленовић са по девет.
Познато је да се Мексико налази на великој надморској висини, па да напоменемо као куриозитет да се турнир игра на 1.880 метара, на колико се налази Дуранго – град домаћин првенства.

Фото: Одбојкашки савез Србије