Стрмово и Железничар опет успешни, нови пораз Задругара

У 11. колу Колубарско-мачванске зоне Стрмово је на свом терену победило Борац из Лешнице са 1:0, Железничар је са гостовања ваљевском Радничком донео сва три бода – 1:2, док је Задругар истим резултатом поражен на свом стадиону од ОФК Дивци.

Стрмово наставља борбу са Врелом за јесењег првака. Данас су на стадиону „Обрен Радовановић“ освојили нова три бода, мада теже него што се очекивало, имајући у виду да је лешнички Борац при дну табеле. Једини погодак постигао је Драгиша Савковић, легенда клуба, у 17. минуту. Судијска тројка из Ваљева предвођена Гавриловићем скоро да није имала посла, једини жути картон доделили су домаћем фудбалеру Вуковићу због оштријег старта у 90. минуту.

Ваљевски Раднички не игра ни изблиза добро као на старту првенства, што је Жеља одлично искористио и победио са 2:1, мада је водио 2:0 скоро до краја меча. Стрелци за Лајковчане били су Стефан Филиповић у 63. и Дејан Гајић у 70. минуту, док је пораз домаћина ублажио Марко Живановић у другом минуту надокнаде времена.

Још једно бледо издање Задругара и четврти пораз у последњих пет мечева. Дивци су повели поготком Бурмаза у 52. минуту да би Плећић у 82. повисио на 2:0. Зелено-бели су пораз ублажили у другом минуту судијске надокнаде, стрелац је био Влада Јеринић, који се вратио у тим после паузе и заиграо у другом полувремену, након вођства гостију.

Остали резултати: Рибница – Младост 2:0 и Јединство – Цер 2:3. Сутра се у дербију састају Врело Спорт и Раднички Клупци, у другом мечу Осечина и Качер.

Стрмово са 23 бода тренутно дели прво место са Врелом, које има утакмицу мање. Железничар је знатно поправио положај на табели и сада са 17 бодова дели четврто место са Качером (утакмица мање). Задругар је десети са 13 бодова.

У следећем колу Железничар дочекује Осечину, Стрмово Рибницу, док Задругар гостује у Клупцима.