Суперкуп ОК Железничар – ОК Уб 28. септембра у Лајковцу

За љубитеље женске одбојке у нашем крају не може се замислити узбудљивији почетак нове клупске сезоне од утакмице Супер купа између Железничара, победника националног купа 2020/21. и Уба – актуелног шампиона Србије. Девети Супер куп се игра у Спортској хали Лајковац у уторак 28. септембра од 19 часова, уз пренос на РТС-2.
Обе екипе имају по један освојен трофеј, тако да ће бољи и расположенији супарник од уторка увече бити поносни власник два пехара Супер купа. С обзиром на то да је Визура то учинила пет пута, а Јединство из Старе Пазове једном, победник ће уједно постати и други најбољи тим у краткој историји овог такмичења.Железничар је до сада једном био првак Суперлиге (2018/19), Куп Србије је освојио два пута узастопно: у сезонама 2017/18. и 2018/19, а Супер куп 2020/21. Уб је национални куп освојио 2019/20, а шампионат 2020/21. године.
У последњој провери, на београдском Меморијалном турниру “Драган Шакота – Шале”, девојке Жеље су после велике борбе победиле Уб са 3:2, да би у финалу биле поражене од ТЕНТ-а. Пре тога су у јакој међународној конкуренцији освојиле Марибор куп, на којем су учествовали швајцарски Волеро Цирих, мађарски Вашаш и домаћин Нова КМБ Браник.
Све ово говори да нас у уторак у лајковачкој Спортској хали очекује прави спортски спектакл!