Томић и Зеленовић узеле злато на јуниорском Балканском првенству за одбојкашице

Женска јуниорска репрезентација Србије (до 21 године, рођене 2003. и млађе) освојила је златну медаљу на Балканском првенству у Брчком. Србија је синоћ у петом колу победила Турску са 3:1, по сетовима 25:20, 15:25, 25:17 и 25:19.

Златне медаље око врата нашле су се новим чланицама Железничара Ксенији Томић и Јовани Зеленовић. Притом је Томић проглашена и за МВП турнира, што довољно говори каквог је играча добио лајковачки суперлигаш. Сјајни коректор Јована Зеленовић мање је играла на овом такмичењу, али се њен пуни допринос очекује на Европском првенству, где би након опоравка требало да им се прикључи и либеро Стефана Пакић.

Изабранице Владимира Васовића окончале су такмичење са само једним изгубљеним сетом и то у одлучујућој утакмици. Србија је редом победила Црну Гору, Албанију, Босну и Херцеговину и Турску. Турска јесте била најзахтевнији ривал, али је Србија сјајном игром то неутралисала и успела да освоји златну медаљу.

У одлучујућем мечу против Туркиња Ксенија Томић је постигла 15 поена и била међу најефикаснијима у нашој репрезентацији, заједно са Ањом Зубић и Уном Вајагић, која се такође нашла у идеалној првој постави првенства.

Ђула Мештер, председник ОСС, и Иван Кнежевић, генерални секретар ОСС, уживо су испратили одлучујућу утакмицу између Србије и Турске и учествовали у церемонији доделе медаља.

 

Фото: ossrb.org