Трећа првенствена победа одбојкашица

У четвртом колу Суперлиге одбојкашице Железничара вечерас су у Спортској хали Лајковац савладале Срем из Сремске Митровице са 3:0, по сетовима 25:19, 25:16 и 25:23.

Још једна очекивана и рутинска победа наших одбојкашица, мада је трећи сет био изједначен и Жеља га је преломио тек на 23:23, након грешке у одбрани гостујућих одбојкашица и ас сервиса.

Лепа расподела поена вечерас у саставу Бранка Ковачевића: Узелац 12, Ивановић, Розалес и Т. Станојевић по 11, Велтман 7, док је Антонијевић додала 2 и М. Станојевић 1. Екипа је имала чак 11 асова, Александра Узелац убедљиво највише пријема – 29, а Тања Станојевић четири блокаде.

Код гошћи, које преводи некадашњи тренер Жеље Мирјана Мусулин, истакла се Грабић са 14 поена, Михајловић је освојила 9, а Антић 7.

У дербију кола у Старој Пазови Јединство је победило Црвену звезду са 3:1. У осталим утакмицама фаворити су оправдали очекивања: Уб – Омладинац 3:0, ТЕНТ – Инђија 3:1, АС Батајница – Партизан Ефбет 1:3 и Нови Сад – Спартак 0:3.

После четири кола максималан учинак имају Уб, Јединство и ТЕНТ, следе их Црвена звезда и Железничар са по три победе. У следећем колу Жеља гостује екипи Новог Сада, а дерби ће у Обреновцу одиграти ТЕНТ и Јединство.