Турнир родитеља за први рођендан Омладинске школе фудбала

Обележавајући годину дана рада обновљене Омладинске школе фудбала, управа и тренери Железничара организовали су несвакидашњи догађај, у којем су деца и родитељи заменили улоге: очеви су се се надметали у малом фудбалу, док су малишани здушно навијали!

Снаге су одмерили родитељи дечака генерација 2007/2008, 2011/2012, 2013/2014. и  2015/2016. Укупно 40 тата одиграло је узбудљиве, готово такмичарске утакмице, нису се штедели. На крају су славили очеви генерације 2013/2014, победом после пенал серије над  родитељима генерације 2015/2016.

„Овим смо заокружили годину дана рада Омладинске школе фудбала нашег клуба. Посебно ми је драго да је то било баш на овај начин, јер смо желели да се захвалимо родитељима на подршци и разумевању у претходном периоду. Искрено се надам да ће овај вид дружења прерасти у традицију и да ће већ следеће године број учесника бити далеко већи.“, рекао је директор Омладинске школе фудбала Милош Ракић.

Поводом овог лепог догађаја огласио се и председник општинe Андрија Живковић, који је врло задовољан стабилизацијом Фудбалског клуба Железничар у претходних годину дана:

„Железничар је бренд Лајковца који је дуго био запостављен. Затим су се пронашли прави људи који воле спорт, ту сам да им помогнем колико могу. Драго ми је што је пре годину дана Железничар добио нову управу, а најбитније је да су дугови од неколико милиона динара враћени у потпуности. Железничар је данас финансијски стабилан клуб, зонаш, оформљена је Oмладинска школа која броји преко 100 деце, са десетак тренера на два терена, помоћном и главном. Сврха постојања једног клуба и јесте да има омладински погон, а надам се da ће та деца у будућности играти за први тим Железничара. Општина ће обновити инфраструктуру на та два терена, одрадићемо рефлекторе на главном стадиону Железничара како би могао да игра утакмице у вечерњим терминима и тако повећати број гледалаца. Колико су услови добри у односу на ранији период говори и да је млада селекција Србије од 21 године пре пар дана тренирала на стадиону Железничара, а по њиховим речима та инфраструктура је изнад зонског ранга такмичења. Бићемо стабилан зонаш па ако се стекну услови Железничар ће играти у Српској лиги.“