У четвртак прва утакмица полуфинала плеј-офа са Убом

Куцнуо је тренутак за велику завршницу Суперлиге Србије за одбојкашице! У полуфиналу су четири екипе које су читаве сезоне показале да су најквалитетније, а међу њима је и лидер овогодишњег првенства лајковачки Железничар. Полуфинални парови су: Железничар – Уб и  Јединство – Црвена звезда.

У првој утакмици полуфинала плеј-офа Железничар и Уб се састају у Спортској хали Лајковац у четвртак 6. априла од 19 часова. Полуфинале се игра на две добијене утакмице, а Жеља има предност домаћег терена јер је лигашки део завршио на првом месту. То значи да ће се евентуална трећа утакмица, тзв. мајсторица, играти у Лајковцу. Реванш је 9. априла, а потенцијална трећа утакмица 12. априла.

Последњих година мечеви између Железничара и Уба прерасли су у велико спортско ривалство и фешту, а неретко се два тима смењују у освајању националних трофеја. Очекује нас велики комшијски дерби, по многима и „финале пре финала“, свакако пуно узбуђења пред препуним халама у Лајковцу и Убу.

Обе екипе су у плеј-офу ослабљене за по једног битног играча. Као што већ знамо, због укрштених лигамената сезона је завршена за примача Вању Ивановић, која је играла фантастично у овом првенству, док је Уб у плеј-офу без техничара Раде Перовић, која се прошле године из Лајковца преселила у редове убског суперлигаша. Последњих неколико утакмица у саставу Жеље, због повреде, изостала је поуздана Тања Станојевић, надамо се да ће се опоравити за ове важне мечеве.

Кога нема без њега се мора, а доста је квалитетних одбојкашица на које се могу ослонити тренери Бранко Ковачевић и Маријана Боричић, с тим што је екипа Железничара доста млађа. На једној страни Узелац, Антонијевић, Розалес, Велтман, Пакић, две Станојевићке, Савићевић…а на другој Ерић, Челић, Бенитез, Глигорић, Новосел, Лукић Николина и Катарина и друге.