У школу кренула 124 ђака првака

Школску 2020/21. у општини Лајковац уписало је 124 ђака првака. Од тог броја централну школу „Миле Дубљевић“ са издвојеним одељењима похађа 97 ученика првог разреда, а школу „Димитрије Туцовић“ у Јабучју њих 27. Школа „Миле Дубљевић“ има 66 првака сврстаних у три одељења, док је у издвојеним одељењима 31 ученик. После две године раста броја најмлађих ученика на територији општине Лајковац, ове године их је мање за тридесетак.
За све ове малишане полазак у школу веома је специфичан и заувек ће га упамтити – не само зато што су први пут сели у школске клупе, него што су и прва генерација која је кренула са заштитним маскама на лицу.
Општина Лајковац и Културни центар „Хаџи Рувим“ обезбедили су поклон представу за прваке, као и сваке године. Овога пута биће одиграна дечја позоришна представа „Пипи на острву са благом“ Балканске позоришне трупе АРА из Београда, по мотивима дела Тодета Николетића. У режији глумца Фуада Табучића играју Снежана Кнежевић и Фуад Табучић и „много љутих гусара“. Представа ће бити одиграна у Културном центру у петак 11. септембра у 12 и 13 сати, у две групе, како би се обезбедила дистанца за ученике у публици.
Накнадно ћемо објавити да ли ће овај догађај уједно бити и традиционални свечани пријем за ђаке прваке наше општине, односно да ли ће им срећно школовање пожелети председник општине Андрија Живковић и уручити им пригодне поклоне: лектиру, свеске и школски прибор. Школски поклон пакети свакако су обезбеђени, али из превентивних разлога можда бити подељена по одељењима