У суботу на Колубари такмичење у пецању и кувању рибље чорбе

Општинска организација спортских риболоваца “Шаран” из Лајковца организује у суботу 8. јула на реци Колубари, код Риболовачког дома (у близини Јолића воденице), поводом Дана удружења, традиционална такмичења у пецању и кувању рибље чорбе. Контакт телефон за пријаве такмичара је: 063/ 88 – 69 – 940.

Такмичење у пецању за сениоре и јуниоре је само за чланове удружења, при чему се може пецати на пловак и слободним стилом, док за такмичење у кувању рибље чорбе могу да се пријаве и они који нису чланови риболовачког друштва.

Број места за такмичаре у пецању је ограничен, стога „Шаран“ позива све заинтересоване да се пријаве најкасније до 7. јула у 20 часова. Ако буде слободних места, пријаве ће бити могуће и до самог почетка такмичења. Такмичење у пецању на пловак за сениоре почиње у 8 часова, док за јуниоре почиње у 9 часова, слободни стил од 10 часова, а надметање у кувању рибље чорбе стартује у 10 часова.

Учеснике такмичења очекују прикладне награде. Организатор манифестације побринуо се и за богат програм уз глумце и музику, дружење и забаву.

Такмичење риболоваца у пецању и кувању рибље чорбе на Колубари је традиционална увертира у манифестацију „Дани Лајковца“.