Убедљива победа одбојкашица у реваншу против ТЕНТ-а, уз подршку Лани

Синоћ смо видели потпуно друго лице одбојкашица Железничара, какво смо и прижељкивали! Одлична игра од старта утакмице, са пуно добре енергије и жеље, донела је сјајну игру и убедљиву победу „дизелке“ против ТЕНТ-а од 3:0, по сетовима 25:15, 25:22 и 25:20. И публика се одазвала у правом тренутку, одлична је била подршка са скоро пуних трибина. Одлука о пласману у финале пашће у уторак у Обреновцу, а први финалиста је Јединство из Старе Пазове, које је и у другом мечу победило Црвену звезду са 3:1.

Уједно је ово била победа заједништва у хуманости клуба и Лајковчана у подршци младој Лани Недељковић за лечење. Лана је чланица Одбојкашког клуба Железничар и ученица седмог разреда ОШ „Миле Дубљевић“. Ланини другари били су обучени у мајице подршке, које је обезбедио ОК Железничар.

Жеља је јако ушао у први сет, створио велику предност и убедљиво добио тај део игре. Деловало је да ће други сет припасти гошћама, али је у финишу лајковачки тим сустигао неколико поена предности и потпуно преокренуо резултат, чиме је показао да нема намеру да дозволи ТЕНТ-у да промени ритам утакмице. Тако је и било – у већем делу трећег сета састава Бранка Ковачевића одржавао је предност, успешно сузбијао претње Обреновчанки и привео меч крају без озбиљнијих трзавица.

Поене за домаћи тим освојили су: Ивановић 14, Милојевић 12, Терел 11, Зеленовић 8, Велтман и Томић по 7 и Жакић 2. На пријему су се истакле Пакић и Ивановић, у блокадама и игри на мрежи Милојевић, у ас сервисима Ивановић, Зеленовић и Жакић, Терел је била поуздана у битним моментима итд. У саставу ТЕНТ-а убедљиво најефикаснија била је Мина Мијатовић са 17 поена.

Трећа, одлучујућа утакмица биће одиграна у уторак 16. априла од 19 часова у Обреновцу.