Убедљива победа одбојкашица Железничара у у Обреновцу

Одбојкашице Железничара из Лајковца, актуелне победнице Купа Србије, забележиле су максималну победу у првом мечу полуфинала 56. Купа Србије. Железничар је вечерас у Обреновцу победио домаћи ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:22, 25:20 и 25:19.
У другом полуфиналном пару Црвена звезда је на свом паркету добила Уб у првом мечу. После почетног вођства гошћи, црвено-беле су победиле са 3:1, по сетовима 19:25, 25:13, 25:19 и 25:20.
И лајковачке одбојкашице су забележиле шесту узастопну победу. Поново су биле врло расположене за игру и ниједног тренутка нису дале противницама значајнију шансу за добијање једног сета, а камоли за преокрет. Поене за Жељу освојиле су: Узелац 16, Батинић 14, Милојевић 13, Миросављевић 9, Кутлешић 8 и Антонијевић 2. Најефикасније играчице ТЕНТ-а биле су Куртагић и Митровић са 11, Ђуровић са 9 и Цветковић са 8 поена.
Реванш меч између Железничара и ТЕНТ-а играће се у Лајковцу 21. или 22. децембра, а између Уба и Црвене звезда 14. или 15. децембра.
По пропозицијама Купа Србије у полуфиналу се играју две утакмице. У случају да противници имају по једну победу финалисту одређује бољи сет количник из одиграних утакмица, односно бољи поен количник из сваке утакмице појединачно, уколико је сет количник исти. У случају да се на овакав начин не може одредити финалиста, игра се додатни “златни сет”, који одређује коначног победника полуфинала.