Убедљива победа у Обреновцу

Захуктала лајковачка локомотива и даље не зна за препреке: у 20. колу Суперлиге Србије одбојкашице Железничара синоћ су у Обреновцу убедљиво савладале ТЕНТ са 3:0, по сетовима 14:25, 18:25 и 24:26. Тако је Жеља изузетно успешно завршио серију мечева са јачим противницима, победивши заредом Црвену звезду, Уб и ТЕНТ.

Ово је седамнаеста узастопна победа наших одбојкашица у првенству 2022/23, у којем су поражене само једном: од Јединства из Старе Пазове. Са реално очекиваним победама у последња два кола, биће то вероватно најуспешнији наступ Железничара откада се такмичи у Суперлиги. Наравно, преостаје најбитнији део у којем треба потврдити све до сада приказано, а то је плеј-оф.

Убедљиво најефикаснија у нашем тиму била је Александра Узелац са 20 поена. Велтман је освојила 13, Розалес 8, Антонијевић и Станојевић по 5 итд. За Обреновчанке Куртагић је освојила 13, Мијатовић 11, а Цветковић 9.

Остали резултати 20. кола: Уб – Црвена звезда 3:1, Инђија – Јединство 0:3, АС Батајница – Спартак 0:3 и Партизан Ефбет – Срем 3:0. Нови Сад и Омладинац играју данас.

Железничар је и даље први са победом више од Јединства. Победом против Црвене звезде, у узбудљивом мечу којем су повеле Београђанке, Уб је преотео треће место. Ове две екипе имају исти број победа, али Убљанке бод више. После овог кола Спартак се изједначио по броју победа са тимом из Обреновца, којег очекују тешке утакмице против Звезде и Уба, тако да је велика вероватноћа да ће Суботичанке преузети пету позицију. За седмо и осмо место бориће се Партизан и Срем, а може да се умеша и Инђија.

У последња два кола Жеља дочекује претпоследњу Батајницу и гостује осмопласираном Партизану.