Убедљива победе Рубрибрезе против Дрине

Рубрибреза наставља са добрим резултатима и све је ближа дефинитивном опстанку у Колубарско-мачванској зони, у којој се такмичи прву сезону. „Кујани“ су јуче на свом стадиону остварили најубедљивију победу у првенству: савладали су Дрину из Љубовије са 5:2, полувреме 2:1. Троструки стрелац за Брезу био је Петар Станојевић, који је голове дао у 37, 43. и 46. минуту, док је мрежу гостију два пута затресао Предраг Мијушковић: у 6. и 83. минуту.
У суботу су одигране само још две утакмице 28. кола Колубарско-мачванске зоне. Рибница је у Мионици убедљиво победила последњепласирани љипки Спартак са 6:0, док су у Ваљеву Раднички и Борац Лешница играли без голова. Остали мечеви играју се данас, а лајковачки Задругар гостује у Клупцима.
Данас се игра и утакмица битна за расплет у доњем делу табеле, у којој се у Доњем Добрићу састају две Младости: домаћин и гости из Драчића. Уколико у нижи ранг иду четири тима онда су Добрић и Драчић најозбиљнији кандидати да се прикључе Клупцима и Спартаку из Љига. Бреза ће ослушкивати резултат са овог меча, а највише јој одговара да буде нерешено. За Рубрибрезу је интересантан и сусрет у Дивцима, где захуктали домаћин дочекују Владимирчане, који тренутно имају само бод више од Рубрибрезе.
При дну табеле, где се води борба за опстанак, тренутно је овако: на 11. месту је Јединство из Владимираца са 30 бодова, Рубрибреза дванаеста са 29, Младост из Доњег Добрића има 23, Младост из Драчића 22 бода, Раднички Клупци 19 и Спартак из Љига пет бодова. Мечеве овог кола до сада су одиграли само Рубрибреза и Спартак.
У следећем колу Бреза гостује Врелу, док у последњем дочекује Задругар.
Данас се игра и велики дерби лиге: Рађевац дочекује Слогу из Богосаваца. Можда ће овај меч одлучити првака, тренутно Крупањци имају бод више.