Убедљиве победе Железничара и Задругара

Железничар је наставио трку за титулу Колубарско-мачванске зоне, а Задругар такође бележи одличне резултате. У 17. колу Жеља је у Дивцима савладао домаћина са 3:0, а истим резултатом Задругар на свом терену екипу Раднички Стобекс из Лознице. Утакмица у Дивцима била је неизвеснија него што резултат говори. Железничар је повео голом Софронића у 31. минуту, али је победу потврдио тек у 90. и 91. минуту, погоцима Стевановића и Лукића. Задругар је освојио три бода пред 200 својих навијача атрактивним головима постигнутим у другом полувремену. Урош Јеринић, зимско појачање, био је стрелац у 57. и 73. минуту, оба пута са око 25 метара. Трећи гол постигао је Томић у 90. минуту, такође одличним шутем са велике удаљености.
Победе су постигли и Мачва у Богатићу и Раднички у Ваљеву, тако да се трка наставља. Резултати осталих утакмица: Мачва Богатић-Рађевац 5:0, Раднички Ваљево-Врело Спорт 1:0, Раднички Шабачки-Борац Лешница 2:1, Спартак-Осечина 3:1, Рибница-Брезовица 1:1.
Железничар и Мачва из Богатића деле прво место са по 38 бодова, ваљевски Раднички има 35. Борац и Брезовица имају по 25, док Задругар са 24 бода дели шесто место са Рађевцем. На дну табеле су Раднички Стобекс са 11 и Осечина са 8 бодова.
У следећем колу, које се игра у недељу 14. априла од 15.30, Жеља дочекује Рибницу, Мачва гостује Стобексу, а ваљевски Раднички Осечини. Сви су фаворити у овим мечевима, па је врло вероватно да ће однос снага на врху табеле и после овог кола остати исти. Задругар гостује Борцу из Лешнице, који је и даље четврти, али само са бодом више од Лајковчана, после серије лоших резултата овог пролећа.