Улица отвореног срца у Лајковцу

Општина Лајковац је покровитељ традиционалне „Улице отвореног срца“, која ће у недељу 29. децембра трајати од 10 до 15 сати на платоу испред Градске куће. Организатор је Културни центар „Хаџи Рувим“, у сарадњи са другим општинским установама и организацијама. Штандови Новогодишњег мини-базара биће постављени од 10 часова, а приход од продаје предмета са штандова ПУ „Лептирић“, ОШ „Миле Дубљевић“, Градске библиотеке и удружења „БазиМили“ ићи ће у хуманитарне сврхе. Свечано отварање је у 12 сати, када ће наступити хор Музичке школе „Живорад Грбић“ и Балетски студио „Идеа“.
Представа „Новогодишње враголије“ почеће у 12.30, а затим следи наступ Плесног клуба „Колус“, новогодишњи програм ученика ОШ „Миле Дубљевић“, „Меџик шоу“ и жонглерске мајсторије за крај. Улицу отвореног срца посетиће Деда Мраз, најмлађе ће све време забављати кловнови Паја и Дуле, аниматори, штулаши вилењаци, пантомимичар и „Face painting“. Као и сваке године, малишане очекују поклони изненађења.
Туристичка организација је припремила наступ „Лакустик бенда“, вокалног солисте Мирјане Карановић Дамњановић и трија „Плава птица“, као и ликовне радионице на отвореном. На штандовима Мини базара продаваће се новогодишња и божићна декорација, лицидерска срца, ручни и декупаж радови, мед и пчеларски производи и друго.