Почело чишћење бунара из пројекта UNDP

„Градска чистоћа“ је у сарадњи са Канцеларијом UNDP (Организација Уједињених нација за развој) из Београда започела реализацију пројекта чишћење бунара питке воде на сеоском подручју и градске канализационе мреже. Овај посао финансирају Уједињене нације преко UNDP са циљем отклањања последица мајских поплава.


Тренутно се реализује први део пројекта, односно чишћење 118 бунара питке воде на територији Општине Лајковац. О комплетном пројекту директор „Градске чистоће“ Саша Радосављевић каже:

– После интензивних контаката са Канцеларијом организације UNDP везаних за отклањање последица поплаве и невремена, одобрен нам је мини пројекат којим смо добили две велике и две мале пумпе за пражњење воде и затим чишћење наноса из бунара, уз њих и два агрегата. Планирано је да за 20 дана санирамо 118 бунара. Упркос лошем времену завршили смо то у Пепељевцу, Марковој Цркви и Ратковцу, а после кишног периода прелазимо у Јабучје. Добили смо и прочишћавање канализације у градским улицама, који ће, након тендера који је завршен, обавити фирма из Београда специјализованом опремом – каже директор Радосављевић.

На градском подручју биће очишћено три километра канализационе мреже у улицама Војводе Мишића, Краља Петра Првог, Кнеза Милоша и другим.