Уређење простора око Општине

Радови на партерном уређењу Градске куће приводе се крају и биће завршени до 22. јуна, потврдио је председник општине Лајковац Андрија Живковић и најавио и друге активности на уређењу градског језгра:

“Општинско руководство је пре три године започело плански да ради и да, између осталог, заокружује уређење градског језгра Лајковца. Радови на партерном уређењу општинске зграде су при крају. Рок за завршетак је 22. јун и и тај део ће тада бити отворен и пуштен у рад. Такође, остаје уређење простора на месту некадашње Зелене пијаце у центру града. По други пут је расписана јавна набавка за изградњу парка, јер пристигле понуде нису имале валидну и комплетну документацију, тако да је поступак поновљен. Идеја је била да оба простора буду уређена до Дана Лајковца, али, по свему судећи, биће отворен део са фонтанама испред зграде Општине, а изградња парка биће актуелна у току манифестације Дани Лајковца. Очекујемо да у току летњих месеци заокружимо целину око зграде Општине са парком и да летос наставимо са уређењем Лајковца. Асфалтираћемо партер нове Зелене пијаце и настојати да тај део око Зелене пијаце што више приближимо грађанима, да то буде један пољопривредни део који ће бити препознатљив. Испоставило се, да је измештање пијаце пун погодак. Зелена пијаца живи успешно и на новој локацији и сви који су и до сада имали навику да иду на пијацу наставили су да то чине и сада. Измештање пијаце је отворило простор и могућност да се централни део Лајковца претвори у један примерен урбан део.“

Председник Живковић је најавио да ће овог лета запоети уређење модерног шеталишта на Колубари са пратећим мобилијаром, популарне “банкине”, од моста до Јолића воденице ове године у дужини од 705 метара. Актуелну годину ће обележити и обимни радови на плану водоснабдевања, односно комплетна реконструкција водоводне мреже преко Канцеларије за јавна улагања.