Успех „Разиграног пера“ на конкурсу у Барајеву

Чланови литерарне секције лајковачких основаца “Разиграно перо” постигли су сјајан успех у Барајеву, на Међународном конкурсу “Оловко, не ћути”.  Освојили су прво место у категорији писаца за децу, једну другу награду у категорији дечјих радова и четири похвале. Од девет похвала у читавом региону лајковачки основци освојили су четири.

Завршна свечаност додела плакета и Зборника са награђеним похваљеним песмама Међународног фестивала „Оловко, не ћути“ одржана је у Дому културе у Барајеву.

 Од 105 аутора чији су радови пристигли на фестивал, познати књижевници Љубомир Ћорилић и Недељко Попадић у категорији ученика од 5. до 8. разреда наградили су  радове три ученика, једна од њих је Милица Лазић, ученица 6/2 разреда, члан литерарне секције Разиграно перо“ лајковачке ОШ “Миле Дубљевић”. Милица је освојила другу награду за песму „Да се ја питам“. 

 Похваљени су радови девет ученика из Србије и региона, међу њима су радови четири ученика ОШ „Миле Дубљевић“, који су чланови литерарне секције „Разиграно перо“: „Пролеће руком маше“ ‒ Виктор Ранковић, „Домовина“ ‒ Калина Томашевић, „Памти се и данас“ ‒ Маријана Томашевић, „ Моја школа“ ‒ Милица Мацура.