Успешне прве лајковачке Радничке спортске игре

Идеја о организовању Радничких спортских игара у Лајковцу показала се као пун погодак. Премијерне игре окупиле су преко 130 учесника који су се такмичили у три спорта: баскету, стоном тенису и футсалу (малом фудбалу). Циљ је да се манифестација омасови и да садржи више спортова и игара. На трибинама су биле комолетне породице са децом, које су бодриле такмичаре, а пред финале игара уприличено је и дружење са најмлађима на паркету.

На турниру у футсалу надметало се десет екипа: Ива Аграр, Школе, Технички преглед, Кафе Ескапар, ТЕНТ, Дистрибуција, Судије, Полиција, Општинска управа, Елмонт. Прво место заузела је екипа ТЕНТ, друго Технички преглед, а треће Елмонт. Најбољи играч турнира је Милош Ракић, а најбољи голман Жељко Томић, обојица из ТЕНТ-а. Да остане забележено да је у екипи Школе Данијела Богдановић играла одлично и постизала поготке. Судије су биле из општинске организације, а поред искусних судија прилику је добио и подмладак судијске организације, међу којима је била и Јована Ђорђевић.

Баскет “три на три” окупио је шест екипа :Тамнава 1, СЛТ, Општина, Тамнава 2, Елмонт, Резилукс адриатик (Борверк). Прво место освојила је екипа Тамнава 2, друго СЛТ, треће Општина. 

“Екипа која се такмичила у баскету, осветлала је образ  Општинској управи, наравно и фудбалска такође. Захваљујемо се организатору и предлажемо да следеће године уврсти и неке женске спортиве”, рекла је начелница Општинске управе Мирјана Ђаковић. Екипа Општине била је прилично интересантна и хетерогена, а у њој је био и најстарији учесник Видосав Шулубурић.

На турниру у стоном тенису учешће је узело 16 играча. Прво место освојио је Ненад Марковић из ЕПС-а, друго Драгиша Савковић из СЛТ-а, а треће Иван Митровић из МУП-а. У такмичењу у стоном тенису учествовала је и радница Елмонта Јасмина Савковић.

Учеснике турнира је подржала многобројна публика оба дана. Одличан организатор Радничких спортских игара Лајковац 2023 био је Спортски савез општине Лајковац, уз помоћ локалне самоуправе, Установе за спорт и омладину, судијске организације.

Организатори изражавају велику захвалност свима, са жељом и надом да Радничке спортске игре постану традиција, са још већим бројем учесника и публике. Иницијативу о организовању Радничких спортских игара, а у циљу поспешивања бављења рекреативним спортом, покренуо је Спортски савез општине Лајковац. Председник Спортског савеза општине Лајковац Марко Мирковић изразио је велико задовољство одзивом за учешће на Радничким спортским играма, као и наду да ће оне прерасти у традицију и допринети омасовљењу бављења спортом рекреативно.

На отварању Радничких спортских игара председник општине Андрија Живковић је истакао:

„Ово је један изузетно леп догађај, манифестација која се одржава након 30 година, која има за циљ да окупи фирме и установе из Лајковца и њихове раднике. Посебно је леп моменат што се овако нешто дешава у Лајковцу по први пут на Сретење. Радује да је одзив одличан и да ће се данас и сутра велики број екипа такмичити и дружити. Истакао бих одличну сарадњу са новим саставом Општинског спортског савеза на челу са Марком Мирковићем, који има бројне добре идеје за реализацију у наредном периоду. Заједнички циљ је афирмација спорта у општини Лајковац, да се што више људи укључи, дружи и бави спортом.”

Учешће у такмичењу на Радничким спортским играма било је без котизације, а најуспешнији учесници  Радничких спортских игара добили су пехаре и друге награде.