Успешно представљање Лајковца на Сајму туризма у Београду

Под слоганом „Кад је одмор није тешко!“ од 23. до 26. фебруара највећи туристички догађај у региону – 44. Међународни сајам туризма у Београду окупио је око 350 излагача из 30 земаља, а туристичке потенцијале Лајковца и околине врло успешно представила је Туристичка организација општине Лајковац. Према речима представника Туристичке организације општине Лајковац, овогодисње сајамско представљање надмашило је сва очекивања.

Поред успешног представљања, на 44. Међународнм сајму туризма формиран је и први кластер за културни туризам материјалних и нематеријалних добара. У сусрет едукацији установа културе у локалним заједницама, чине га Интернет клуб Србије и ТО Љиг, ТО Мионица  ТО Лазаревац и ТО Лајковац. Један од предстојећих тематских стручних скупова биће организован у Марковој цркви. 

“Многобројни посетиоци имали су прилику да посете нас штанд и да се упознају са богатом туристичком понудом општине Лајковац, почев од природних потенцијала до културно – историјских објеката који чине значајан сегмент туристичке понуде нашег краја. Била је то сјајна прилика за успостављање значајних пословних контаката у циљу развоја и унапређења туризма наше општине. Организован је и богат културно-уметнички програм. Учешће на сајму су узели воденичари, пчелари, представници радионице здраве хране, међу којима је и наша суграђанка Славица Радованчевић са медењацима без адитива и конзерванса, од природног меда, представници ПСД Ћира, као и Мото клуб ТНТ. У богатој понуди, посебан куриозитет на Сајму туризма у Хали 4 на штанду општине Лајковац били су производи из Сретеновића воденице и могућност упознавања са програмом, радионицама и широком понудом органског брашна. Бора Грујичић, дугогодишњи железничар, упознао је посетиоце са развојем лајковачке пруге и проласком првог воза кроз нашу варошицу. Овом приликом представљени су и експонати из чувене Колубарске битке, који су изазвали посебно интересовање код посетилаца и допринели битно да посете баш штанд Туристичке организације општине Лајковац.“

Штанд Туристичке организације општине Лајковац посетили су представници Кине, министар туризма и омладине Хусеин Мемић, представници општине Лајковац, међу којима су били заменик председника Обрад Милутиновић и члан Општинског већа Дајана Ненадовић, као и лајковачки уметник Милутин Ранковић у друштву професора Пeтра Гојковића, председника Одбора за културу Савеза Срба Француске.