Узелац из Железничара у саставу сениорки Србије за Лигу нација

Сениорска одбојкашка репрезентација Србије допутовала је у турски град Анталија на први турнир Лиге нација. У саставу је први пут и Александра Узелац, званично члан лајковачког Железничара, иако ће од јесени каријеру наставити у бразилском Флуминезеу. То је велико признање и за Железничар, у којем је најперспективнија српска одбојкашица провела три године и стекла пуну афирмацију. Притом је на припремама, на ширем списку репрезентативки, и либеро Лајковчанки Стефана Пакић.

Са по 19 година, Узелац и Хена Куртагић из обреновачког ТЕНТ-а најмлађе су чланице репрезентације на првом турниру Лиге нација, а уз нешто старију Тару Таубнер једине су из домаћег првенства које је селектор Ђовани Гвидети уврстио у састав. Велика је част и обавеза заиграти у тиму актуелних светских шампионки и бронзаних са прошлогодишње Лиге нација.

У саставу Србије за први турнир Лиге нација су: Дрча, Мирковић, Бјелица, Таубнер, Пушић, Јегдић, Поповић, Алексић, Куртагић, Буша, Лозо, Миленковић, Лазовић и Узелац. Са екипом је у Анталију отпутовала и Јована Цветковић, примач, с обзиром на лакшу повреду Саре Лозо.

Србија ће у Анталији од 30. маја до 4. јуна играти против САД, Турске, Пољске и Канаде,  на турниру још наступају Италија, Тајланд и Кореја. Први меч је против САД у среду од 16 часова. Наша репрезентација ће до 2. јула одиграти још два турнира: у Бразилији и Сувону. Финални турнир, на који ће се пласирати осам репрезентација, одржава се од 12. до 16. јула у америчком граду Арлингтону (Тексас).

Фото: Одбојкашки савез Србије