Важна победа Железничара против Рибнице

У 14. колу Колубарско-мачванске зоне ФК Железничар је данас на свом стадиону победио мионичку Рибницу са 2:1. Лајковчани су забележили врло важну победу, којом држе прикључак са тимовима у горњем делу табеле. После тријумфа над Рибницом  Жеља је на петом месту са 20 бодова, на којем ће и презимити, јер је завршен јесењи део првенства.

Против квалитетне и врло искусне екипе мионичке Рибнице „дизелка“ је славила са 2:1, у тешкој утакмици у којој је до три бода дошла у финишу. Виђен је прави комшијски дерби, у којем је домаћи тим  наступио знатно ослабљен, што због повреда што због картона, али је одиграо пожртвовано и спровео у дело све тактичке замисли тренера Пакића.

Железничар је повео голом Милана Павловића у 29. минуту, што је био и једини погодак у првом полувремену. Гости су изједначили голом Кремића у 56. минуту, али је резервни играч Владимир Бошковић у 82. минуту донео велико славље фудбалерима и навијачима из Лајковца.

Уједно да забележимо да је после три меча Пакић, као нови шеф стручног штаба, и даље без пораза што веома охрабрује. Убски судија Ђорђевић поделио је чак осам жутих картона, по четири на обе стране.

Остали резултати 14. кола: Липолист – Хајдук Станко 4:0, Мачва – Борац Лешница 1:2, Раднички Ваљево – Осечина 2:2,  Рађевац – Цер 3:0, Дивци – Дрина 1:1.

Табела: Липолист 26, Борац Лешница 25, Раднички Ваљево и Мачва Богатић по 22, Железничар и Дивци по 20, Осечина и Рађевац по 19, Дрина 18, Рибница 17, Хајдук Станко 16 и Цер 8.