Важна првенствена победа Железничара против Радничког

Железничар очигледно има кључ за игру Радничког јер га је победио други пут у кратком периоду: пре десетак дана у финалу Купа Колубарског округа, а данас у првенственом мечу 18. кола. Уз одличан одзив навијача „дизелка“ је пожртвованом игром славила са минималних 1:0, поново је било неизвесно до краја, али Жеља уписује три врло значајна бода.

Шеф стручног штаба Александар Пакић овако је прокоментарисао утакмицу: „Најбитнија утакмица против најбоље екипе у лиги. Чак девет играча из Лајковца у стартних 11 и сви резервни играчи из Лајковца. Публика је осетила моменат када треба да помогне и дошла је у великом броју. Играчи  су уложили велики труд и “погинули”на терену за боје клуба. Велика победа ФК Железничар и свих Лајковчана!“

Једини погодак постигао је Никола Спасојевић у 21. минуту. Од 83. минута домаћи су остали са 10 фудбалера на терену, јер је млади Милан Матић искључен због парног жутог картона, који је добио због повлачења противничког играча. Железничар је на овој утакмици добио још четири жута картона, а опоменут је и тренер Пакић у 66. минуту због приговора судији. Судија Стевановић из Крагујевца Ваљевцима је доделио два жута картона, од чега један голману Ранковићу по завршетку меча, због непортског понашања.

Остали резултати 18. кола: Мачва 1929 – Дрина 1:0, Цер – Рибница 1:1, Борац Лешница – Осечина 1:1, Рађевац – Хајдук Станко 1:0, Дивци – Липолист 3:4.

Права голеада виђена је у Дивцима, где је лидер Липолист успео да постигне гол више и тако повећа предност у односу на лешнички Борац на четири бода.

После данашње победе Жеља је на шестом месту. Табела: Липолист 35, Борац (Л) 31, Раднички 27, Осечина 25, Мачва 1929 и Железничар по 26, Рађевац 24, Дрина, Рибница и Дивци по 23, Хајдук Станко 20 и Цер 12 бодова.

Следеће недеље Железничар је поново домаћин и надамо се да је то прилика за нову победу, којом би се учврстио у горњем делу табеле. То свакако неће бити лако јер је Мачва из Богатића озбиљан противник. Следећег викенда утакмице се играју од 16 часова.