Веће формирало Комисију за капиталне пројекe

 

Општинско веће је на 77. седници донело више одлука. Формирана је Комисија за капиталне пројекте, усвојен је Извештај о раду Заједничког правобранилаштва Града Ваљева и општина Љиг, Лајковац, Мионица и Осечина, систематизовано радно место руководиоца за управљање отпадом у комуналном предузећу, редован периодични извештај спортских организација, као и извештај о реализацији пројекта Отворене забавне школе фудбала. Ненад Џајевић, заменик председника општине, у изјави за медије након седнице резимирао је данашње одлуке већа:

-Истакао бих измену у систематизацији у ЈП “Градска чистоћа”, којом је систематизовано радно место руководилац за управљање отпадом, чиме се полако усаглашавају са пројектом Еко – Тамнава. Донета је Одлука о формирању Комисије за капиталне пројекте, на чијем је челу председник општине Андрија Живковић. Задатак те комисије је да рангира, селектује, све капиталне инвестиције, оне које се раде на период од три године и касније прослеђује комисијама у низу. Ова комисија је заправо један сегмент, она долази између општинског одељења, које је преузело послове бивше Дирекције, то је Одељење за комуналне, грађевинске и стамбене делатности, они ће фактички у целом овом низу чинити јединицу за управљање. Они ће предлагати пројекте, затим долази на ред комисија која је данас формирана и последња у низу је експертска комисија која ће оцењивати њихове предлоге и давати коначно на одлучивање локалном парламенту.

Џајевић је истакао да је битно и усаглашавање везано за рад Заједничког правобранилаштва Града Ваљева и четири општине, укључујући и Лајковац, као и извештај за 2017. годину који је поднео правобранилац Дарко Костић.