Велика победа наших одбојкашица на Убу

Велики комшијски дерби између Уба и Железничара сасвим заслужено је припао лајковачком тиму, који је деловао расположено и самоуверено. Да опуштањем нису дозволиле да испусте велику предност у трећем сету, добиле би меч релативно лако максималним резултатом. Овако, коначан резултат је 3:1, по сетовима 25:20, 26:24, 31:33 и 25:18.

Од почетка меча се видело да девојке Железничара имају бољу енергију од противница. У првом сету су повеле са 12:8 и ту предност нису испустиле до краја. Други сет је био изједначенији, тако да се играло на разлику. У кључним тренуцима, као више пута на утакмици, Розалес је сјајно смечовала, а Тања Станојевић блокирала у следећем поену тако да је Жеља брзо решио ту ситуацију.

Права драма виђена је у трећем сету захваљујући нашим одбојкашицама, које су испустиле предност од 23:17 и дозволиле да се игра на разлику. У спектакуларној завршници, прпеуној обрта, играло се чак до 33 поена које су освојиле Убљанке и тако смањиле разлику сетовима. Охрабрује што су се наше одбојкашице у четвртом периоду игре успешно вратиле у свој ритам игре. Жеља је у завршницу ушао са великом разликом и овога пута није дозволио изненађења.

Одличaн пријем, опаснији сервиси, добра организација напада, страховити смечеви Розалес и изванредни потези Узелац, изванредне блокаде – сегменти су игре који су највише допринели победи лајковачког тима. Пред ТВ камерама вечерас је до изражаја дошла новина у игри лајковачке екипе – смеч сервис, што је до ове сезоне била реткост у домаћем првенству. Четири одбојкашице Жеље користе тај начин сервиса који је врло незгодан за одбрану тако да су, без обзира на повремене грешке, успешно реметиле пријем и организацију напада Уба.

Најефикаснија у нашем тиму била је Узелац са 23 поена, Розалес је освојила 18, Велтман 16, Ивановић и Станојевић по 12 и сјајни дизач Антонијевић 5. Треба подвући и да Стефана Пакић, као одличан либеро, знатно доприноси доброј игри Железничара. У екипи Уба Ерић је освојила 14, Глигорић 13, Челић 10, Бенитез 9 итд.

Остали резултати 8. кола, у којем је највеће изненађење пораз ТЕНТ-а у Обреновцу: Партизан – Јединство 0:3, Нови Сад – Црвена звезда 0:3, ТЕНТ – Спартак 2:3, Батајница – Срем 1:3, Инђија – Омладинац 2:3.

Изузетно важна победа Железничара, који са седам победа једини прати непоражено Једиснтво, а захваљујући томе што је вечерас освојио три бода престигао је Звезду и Уб и  по броју поена. Црвена звезда, Уб и ТЕНТ имају по шест победа и 19 бодова.

У наредном колу у Лајковац долази ТЕНТ. Победом би Железничар финиширао сјајну серију од три тријумфа у три дербија. Наредно коло ће обележити и меч између Црвене звезде и Уба у Београду.