Велики комшијски одбојкашки дерби

После изузетно важног тријумфа над Црвеном звездом у Београду, лајковачке одбојкашице очекује још један велики изазов – у госте долази Уб, новопечени освајач Купа Србије за 2023. годину! Утакмица у Спортској хали Лајковац почиње у 19 часова, а очекује се пуно навијача из оба града.

Приближавамо се завршетку првенства, у питању је 19. коло Суперлиге Србије и полако се „слажу карте“ пред плеј-оф. Победом против комшијског клуба Железничар ће највероватније сачувати прво место пред завршну фазу у борби за шампиона државе.

Обе екипе ће сигурно бити врло мотивисане, мада апсолутно верујемо у снагу нашег тима у овом тренутку. Саставу Бранка Ковачевића ово је последњи тежак меч, који би их евентуално довео у ситуацију да склизну с прве позиције, која омогућава нешто лакши распоред у плеј-офу, а на крилима су победе против Звезде. Састав Маријане Боричић је у недељу освојио Куп, што их донекле растерећује јер су већ један трофеј освојиле. Пехар купа свакако их мотивише за нова достигнућа, али се може десити да спласне енергија после невероватног преокрета који су Убљанке направиле у финалу и освојиле куп.

Остали парови 19. кола: Црвена звезда – Нови Сад, Спартак – ТЕНТ, Срем – АС Батајница,  Јединство – Партизан Ефбет и Омладинац – Инђија.