Велики преокрет Железничара за важне бодове

Веома тешка и неизвесна утакмица данас на стадиону у Лајковцу, у којој је Железничар направио невероватан преокрет и до важна три бода дошао са два гола у надокнади времена. После овог кола Жеља је на шестом месту са 32 бода, колико имају и Дрина на петом и Осечина на четвртом месту.

Да ли ће ово значити да је обезбеђено место у новоформираној Зони Дрина (тимови пласирани од другог до шестог места) коначно ћемо знати када се заврше мечеви последњег кола следећег викенда. Теоретски се ОФК Дивци могу изједначити по броју бодова са „дизелком“. Шеф стручног штаба Игор Пакић врло оптимистички види ову ситуацију:

„Теоретски нисмо обезбедили, али сматрам да 99 посто јесмо. За 100 посто нам треба бод у Лешници, али ми тамо идемо на победу. Има доста калкулација, али за нас је ова победа најбитнија. Гледамо само нас, не интересују нас друге екипе и резултати, тако да идемо на победу у Лешници.“

Што се тиче данашње утакмице, Рађевац из Крупња водио је од 24. минута поготком Петровића и чувао ту предност до самог краја меча. Међутим, у надокнади времена Жеља напокон успева да материјализује своје напоре да изједначи резултат. Мрежу гостију прво је начео Небојша Марковић, голом у 93. минуту, да би Никола Спасојевић у 97. донео победу и сва три бода својој екипи, као и еуфорију на терену и трибинама.

У надокнади времена судија Ђурић из Крагујевца искључио је двојицу играча гостујућег тима. Марјановић је прво добио жути картон у 91. минуту због неспортског понашања, а затим и други у 94. минуту због оштрог старта, уједно црвени. Јовановић је искључен у 94. минуту, после првог поготка Железничара, због жестоких приговора. У 77. минуту опоменут је Никола Пајић, шеф стручног штаба Рађевца.

Коментар тренера Пакића на данашњи меч:„Данас су сви Лајковчани који су били на трибинама показали шта је емоција и љубав према нашем Жељи. Сви присутни на стадиону били су данас “Жеља” и када смо тако уједињени не видим коју препреку не бисмо могли да прескочимо. Из нижег ранга у којем смо били у 90. минуту сви као један смо се вратили у Зону за мање од три минута! Хвала управи клуба, играчима и навијачима на искреној подршци, напред Жеља!“

Резултати 21. кола:  Железничар – Рађевац 2:1, ОФК Дивци – Мачва 1929 3:0,  Раднички – Борац Лешница 3:1,  Липолист – Цер 2:0, Хајдук Станко – Дрина 0:3, ОФК Осечина – Рибница 2:0.

Табела: Липолист 41, Борац (Л) 37, Раднички 34, Осечина 32, Дрина 32, Железничар 32, Дивци 29, Мачва 27, Рађевац 25, Рибница 24, Хајдук Станко 20 и Цер 15 бодова.

У последњем 22. колу Железничар игра против Борца у Лешници, док Дивци гостују Рађевцу. Све утакмице су најављене за суботу 27. април у 16 часова.