Видовдански пријем за ђаке генерације и вуковце

У Градској кући Лајковац на Видовдан је уприличен традиционални пријем на коме су додељене награде ђацима генерације и вуковцима. Најбољим ученицима награде су доделили председник општине Лајковац Андрија Живковић и заменик председника Обрад Милутиновић. За изузетне резултате у школовању добили су лаптопове, таблете и књиге.

Ђак генерације Средње школе „17. септембар“ и носилац Вукове дипломе је Ана Јолачић, носилац Вукове дипломе је и Јован Теофиловић.

Ђак генерације ОШ „Миле Дубљевић“ и носилац Вукове дипломе је Николина Пантић, а вуковци су и Анђелија Јанковић и Анастасија Шарић.

Ђак генерације ОШ „Димитрије Туцовић“ Јабучје и носилац Вукове дипломе је Јована Милосављевић. Ученица VI разреда Теодора Бајић награђена је за треће место на Републичком такмичењу из физике и пласман на Републичко такмичење из математике.

Председник општине Андрија Живковић је најбољим ученицима поручио:

„Ово је један од најсрећнијих дана за нас који водимо општину, деца су најбоље и најлепше што Лајковац има. Ученици који су данас добили награде и признања су на достојан начин репрезентовали не само своју школу и родитеље већ и општину Лајковац, на шта смо веома поносни. Данас смо током разговора изразили жељу да се након завршеног школовања сва деца врате у нашу општину. Волео бих да се по повратку укључе у политички живот и тиме допринесу што бољем развоју општине. Такође надам се да ће наставити са низањем успеха и да ће уписати жељене школе.“

На пријему су се кратко обратили и заменик председника општине Обрад Милутиновић и представници школа, уз нагласак на значај улагања у образовање и најлепше жеље награђеним ученицима. Сви су изразили задовољство постигнутим резултатима ученика, који су понос својих родитеља, наставника и Лајковца.

Понос Лајковца су свакако мали и велики матуранти са подручја општине Лајковац који су ђаци генерације у школама у Ваљеву и Београду. Ђак генерације Ваљевске гимназије је Ивана Милошевић из Непричаве. Ђак генерације ваљевске Техничке школе је Сања Јеленић из Непричаве. Ђак генерације Железничке техничке школе у Београду је Александар Бајић из Јабучја. Ђак генерације специјализованог математичког одељења за основце Гимназије у Ваљеву је Јана Јовановић из Лајковца, која је до завршетка шестог разреда била лајковачки основац. Сви четворо су и носиоци Вукове дипломе.

Председник Живковић је најавио да ће сви ђаци генерације бити испоштовани и у септембру, поводом Дана општине Лајковац.

Ђак генерације Средње школе „17. септембар“ Ана Јолачић, техничар мехатронике, пресрећна је и поносна на лајковачку средњу школу коју је управо завршила: „Школа има изузетан наставни кадар, пре свега су то добри људи и педагози. Жеља ми је да будем део Београдског универзитета. Поносна сам на себе и постигнут успех. Себе у будућности видим као професора.“

Ђак генерације ОШ „Миле Дубљевић“ Николина Пантић је рекла да ће уписати архитектонски смер у Техничкој школи Ваљево и да јој је жеља да буде архитекта.

Ђак генерације ОШ „Димитрије Туцовић“ Јабучје Јована Милосављевић биће ђак чувене Гимназије Карловац. И поред тога што је подједнако талентована и за природне и за друштвене науке, језици су њена највећа љубав.

Сви награђени ученици су рекли да су учили и трудили се да постигну најбоље резултате, уз опаску да је таленат битан, али да нема ништа без рада. Заслуге за успех приписују и својим наставницима, као и својим породицама, које су им пружале пуну подршку, изражавајући захвалност и локалној самоуправи на уприличеном пријему и додељеним наградама.