Врло активни планинари

У последњих месец дана планинари ПСД „Ћира“ били су на врло атрактивним локацијама, као што су Дурмитор, Стара планина, Повлен, Цер и Ђеравица.
Од 21. до 25. јула 22 чланова друштва боравили су на Дурмитору, где су се попели на двет врхова високих преко 2.000 метара: Савн кук, Шљеме, Милошев ток, Обла галава, Боботов кук, Безимени врх, Црвену греду, Велики међед и Мали међед. Овоме треба додати фасцинантан податак да се најмлађи учесник Михаило Радивојевић са само 5, 5 година попео на Савин кук и Црвену греду.На републичкој планинарској акцији на Повлену 24. и 25. јула учествовало је 20 шланова „Ћире“, при чему ј Владимир Јевтић реализовао камповање са тринаесторо деце, уз пешачење на стази.
На републичкој акцији на Старој планини било је 19 лајковачких планинара који су извели успон на Дупљак и Миџор висок преко 2.000 метара, обишли водопад Бигар, видиковац Козји камен, као и цркву Светог Петра и Павла у Рсовцима.
У акцији „Трагом другог прекобројног пука“ на планини Цер 15. августа учествовало је 10 чланова, који су одали почаст јунацима Церске битке.
Велики подвиг постигла су два планинара из Лајковца који су се 17. августа попели на Ђеравицу, други врх Србије – 2.656 метара. Том приликом прешли су 24 километра са преко 1.000 метара кумулативног успона и силаска.
По плану републичких акција 11. септембра ће бити организован „Дан пешачења у Србији“, па неуморни планинари лајковачког „Ћире“ позивају суграђане да им се придруже у овој значајној промотивној акцији.